Imeline muutumine: ülekaalus koer kaotas trenniga 11 kilo

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Zoom Room Virginia Beach / Facebook

Lemmiklooma omamine on vastutus, mis nõuab aega, armastust ja kannatlikkust. Seitsmeaastase Strudeli omanikul jäi neist aga puudu ning koerake muutus tugevalt ülekaaluliseks.

Kui Strudeli omanik suri, leiti talle uus pere, ent peagi ei suutnud nad looma meditsiiniliste probleemidega hakkama saada ja Strudel viidi varjupaika. Seal veetis ta kuid ilma, et keegi ta adopteerimise vastu huvi oleks tundnud, sest ülekaalus koerad populaarsed ei ole.

Lõpuks tõttas appi koertetreener John Cotthaus, kelle abikaasa Strudeli lugu kuulis ning loomale kaasa tundma hakkas. Cotthaus võttis enda eesmärgiks koera normaalkaal taastada ning talle armastav omanik leida. 

Strudeli kaalukaotusteekond on nüüdseks kestnud kolm kuud ja algselt peaaegu 37 kilogrammi kaalunud koer on juba 11 kilo kergem. Cotthausid võtsid kampa ka loomaarsti, kes koostas Strudelile dieediplaani, ning disainisid talle takistusraja, mis koerale liialt raske poleks. «Strudel nagu teaks, mida ta tegema peab, et kaalus alla võtta,» rääkis John Cotthausi abikaasa Kristy. «Kui üldjuhul peame koeri motiveerima maiuste ja mänguasjadega, siis Strudel teeb takistusrajad läbi puhtalt meie kiidusõnade toel.» Juba praegu on Strudel kõvasti energilisem kui varem. Oma esimesest hoiukodust pidi ta lahkuma, sest sattus perekonna kassi taga ajades liialt hoogu. Strudeli praegune valvur Kristen Horton kiidab looma taevani ning kinnitab, et tegu on õrna hiiglasega, kes armastab kallistamist, mängimist ja jalutamist. 

Strudel ootab jätkuvalt pakkumisi päriskodule ning Horton nendib, et potentsiaalsed omanikud peavad koera eripäradega arvestama. «Kuna Strudeli jäsemed on ülekaalu tõttu kannatada saanud, ei sobi talle treppidest käimine. Samuti peavad uued omanikud jätkama trennirežiimi ja spetsiaalse toidu ostmist,» ütles Horton. Ta kinnitas aga, et tegu on tõepoolest imelise koeraga ning kaalukaotus aitab tal taas nautida normaalset koeraelu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles