Pommikoer, kes oma tööst ei huvitunud, sai luureagentuurist kinga (1)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Twitter / CIA

Iga inimene igale ametile ei sobi ning see kehtib ka teenistuskoerte kohta. CIA ehk USA Keskluure Agentuur saatis seetõttu varajasele pensionile labrador Lulu.

CIA teatas kolmapäeval, et nad võtsid vastu raske otsuse 18-kuune Lulu pommikoerte treeningprogrammist lahti lasta, sest kutsa kaotas lõhkeainete leidmise vastu huvi. 

«Kõikidel koertel on uusi asju õppides paremad ja halvemad päevad,» kirjutas CIA oma veebilehel. «Ent mõndade koerte puhul on aru saada, et probleem ei ole ajutine ning töö, mille jaoks nad harjutavad, neile ei sobi.»

Lulu peremees, kes teda Fairfaxi maakonna politseijaoskonnas treenis, võttis koera endale ning nüüd veedab loom oma päevi lastega mängides, jäneseid ja oravaid jahtides ning süües. Kuigi CIA esindajate sõnul hakatakse Lulut kindlasti igatsema, oli see koera heaolu arvestades ainuõige otsus. 

CIA otsus teenis Twitteri kasutajatelt heakskiidu ning paljud inimesed tänasid agentuuri mõistva suhtumise eest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles