Saage tuttavaks: kass, kes armastab ujuda

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nathan ei ole teps mitte tavaline kass. Kui enamik tema liigikaaslasi ei ole vurruotsagagi nõus vee lähedale minema, siis Nathan jumaldab ujumist ja käib oma perega regulaarselt rannas.

Nathan leiti vaid mõnenädalasena koos oma ema ja õdede-vendadega tiheda liiklusega maantee äärest kastist. Õnneks leiti perekond loomapäästjate poolt ja peagi sai Nathan endale päriskodu Melissa Pietrobuono ja tema partneri Riani juures. Nathan on tüdrukkass, ent Melissa ja Rian panid talle naljaga pooleks poisinime ning lõpuks jäigi see külge. 

Melissa Pietrobuono sõnul oli Nathan uude koju jõudes koheselt oma perest vaimustuses — ta kõnnib neil pidevalt sabas ja teeb kõike, mis nemadki, olgu selleks siis teleka vaatamine, söömine või magamine. Kuigi Nathan elab toas, tahtsid Melissa ja Rian ta rihma otsas õue jalutama viia. Nende kodu on ranna lähedal ning paari üllatuseks jumaldas nende kass merd.

«Kui me rannas olime ja Rian vette läks, järgnes Nathan talle ilma mingi kõhkluseta,» rääkis Melissa. «Esialgu oli ta madalas vees ning hüppas üle lainete, ent peagi liikus ta sügavamale ja hakkas vabalt ujuma. Me ei pea talle enam rihma kaela panema, ta tuleb meile ise järgi ja läheb vabalt vette.»

Nüüd käib Nathan oma perega igal nädalal mitu korda ujumas. Ta armastab lainetes jooksmist ning Melissa ja Riani seljas sõitmist. Loomulikult ei jää proovimata ka teised rannamõnud nagu päevitamine, mängud liivaga ja krabide tagaajamine, ent ujumine jääb alatiseks kassiplika meelistegevuseks. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles