Itaallanna võitis haige koera eest hoolitsemiseks kohtulahingu

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Esben Hansen / Panther Media / Scanpix

Nimetuks jäänud Rooma La Sapienza ülikooli akadeemik võitis Itaalias esmakordse kohtuasja — ta sai oma haige koera eest hoolitsemiseks palgaga puhkuse. 

Naine leidis, et ta väärib oma koeraga veedetud kahe päeva eest tööandjalt kompensatsiooni ning võttis ühendust Itaalia loomakaitsjatega, kes naise eest kohtus välja astusid. Nende poolt palgatud juristid tõid lagedale Itaalia karmi loomakaitseseaduse, kus on märgitud, et hädas looma abita jätmine toob kaasa kuni 10 000 euro suuruse trahvi. Sellest piisas, et kohtunik akadeemiku kasuks otsustas ning naise töökohaks olev ülikool peab talle määrama kaks päeva puhkust ja kompensatsooni «perekondlike põhjuste» tõttu. 

Loomakaitsjate esindaja Gianluca Felicetti sõnul on kohtuotsus suur samm koduloomade ametlikeks pereliikmeteks tunnistamise poole ja tulevikus saavad sarnases olukorras inimesed nende võidu eeskujuks võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles