Tuntud koerasõber Vladimir Putin sai tippkohtumisel uue neljajalgse sõbra

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sotšis täna toimunud kohtumisel kinkis Türkmenistani president Gurbanguly Berdimuhamedov Venemaa presidendile Alabai lambakoera. Vaata galeriid!

Putin on teada-tuntud koeraarmastaja ning Berdimuhamedovi sõnul on kutsikas hilinenud sünnipäevakink. Putin tähistas 7. oktoobril oma 65. sünnipäeva.

Alabai lambakoerakutsika nimi on Verni, mis tähendab vene keeles truud. Alabaisid aretatakse ja kasvatatakse Türkmenistanis ning kõrvu käsitsikootud vaipade ning ahhal-tekiini hobusega on need kuulutatud Türkmenistani rahvuspärandiks.

Berdimuhamedov on laiava stiili poolest tuntud endine hambaarst, kes naudib oma kõrberiigis autokraatiat, tema lemmikute hulka kuuluvad peened tõuhobused, sportautod ja isikukultus.

Varem on Putinile kutsikaid kinkinud veel näiteks Jaapani ja Bulgaaria riigipead. Sotšis arutavad Türkmenistani ja Venemaa riigipead maagaasi seisu, kuna Venemaa loobus eelmisel aastal hinnaküsimuse tõttu Türkmenistanilt gaasi ostmisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles