Video: Saarma käik hambaarsti juurde

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Frans Lanting / picture alliance / Scanpix

Miami loomaaias elutsev hiidsaarmas Ticuna sattus täbarasse olukorda — kõva  sööki närides murdis ta mõlemad silmahambad ning pidi seetõttu ära käima hambaarsti juures. 

Miami loomaaia pressiesindaja Ron Magilli sõnul oli see esimene kord ajaloos, mil saarmas professionaalset hambaravi sai. Nelja-aastase Ticuna raviprotseduuri jaoks oli kohal kaks arsti, et mõlemad hambad võimalikult kiiresti korda saada. Ticuna ise oli samal ajal narkoosi all ning operatsioon möödus intsidentideta. Silmahammaste murdumine võib saarmatel söömist takistada ning see viib omakorda surmani, mistõttu Ticuna ravi oli vältimatu. Nüüdseks on saarmatüdruk aga operatsioonist täielikult toibunud ja tagasi loomaaias. 

Hiidsaarmas kuulub hävimisohus liikide hulka ning on kantud ka punasesse raamatusse. Looduses leidub neid ainult Lõuna-Ameerika troopilistel aladel. Vangistuses on hiidsaarmas samuti haruldane — 2003. aasta seisuga elas loomaaedades ainult 60 isendit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles