Kuus tegevust, millega sa oma kassi välja vihastad

lemmik.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sipa Asia/Sipa Asia/Sipa USA/Scanpix

Teinekord võime lemmikut tahtmatult solvata, kas teadmatusest või tähelepanematusest. I Heart Cats juhib tähelepanu levinumatele vigadele ja annab nõu, et neid rohkem ei juhtuks.

Vaata järele, võib-olla oled millegagi lemmikut ärritanud.

1. Kassidele ei meeldi, kui neid ignoreeritakse

Vastupidiselt levinud arvamusele ei armasta kassid üksindust ning vajavad suhtlust ka teiste kasside ja inimestega. Päevas tasub võtta hetki, et lemmikuga mängida, teda kammida või temaga tegeleda, see muudab looma ainult rõõmsamaks.

2. Puhastamata liivakast

Kassid armastavad puhtust ning must ja haisev liivakast on nende jaoks midagi väga ärritavat. Sobimatu liiv paneb lemmikud otsima muud kohta, kus oma vajadusi rahuldada. Kasside haistmismeel on 14 korda tugevam kui inimesel, seega võib inimese jaoks puhas liivakast olla kasside jaoks juba vastuvõetamatu.

3. Halvaksläinud toit

Kassidele ei meeldi seisnud toit. Konservi ei tasu kogu päevaks kaussi jätta, sest lemmik jätab selle lihtsalt söömata. Eksperdid soovitavad toitu toatemperatuuril hoida talvisel perioodil pool tundi, suvel 20 minutit.

4. Agressiivne paitamine

Mõni kass on puudutusele väga tundlik. Võib ette tulla, et rahulikult süles istuv kass muutub pai peale närviliseks ja läheb turtsudes minema. Kassid on harjunud sellega, et liigikaaslane nende pead ja kaela peseb, aga üle keha paid võivad loomadele olla vastuvõetamatud. Sellepärast võiks paitamisel keskenduda pigem pea- ja kaelapiirkonnale. Tasub lugeda, mitu paid on kassi jaoks vastuvõetav ja millal muutub see tema jaoks ärritavaks.

5. Liigikaaslastega võistlemine

Kassid võistlevad omavahel toidu ja inimeselt saadava tähelepanu pärast. Kui kodus on mitu kassi, kes omavahel hästi läbi saavad, võib kasside omavaheline liidripositsioon muutuda olenevalt sellest, kus toas viibitakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles