Miks kipuvad väikesed koerad agressiivsed olema?

lemmik.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aaron Chown / SWNS.com/Scanpix

See, et koer on pisike ja peaaegu taskussegi mahub, ei tee temast vähem koera. Võib olla mitu põhjust, miks väike koer end suureks peab ja tal ka sellele vastav suhtumine on, kirjutab Vetstreet.

Paljud väikesed koerad on kas terjerid, põlvnevad terjeritest või on käitumiselt terjeritega sarnased. Terjerid on loomult aga koduhoidvad ning minevikus aitasid nad inimeste eluasemed ja viljaaidad närilistest puhtad hoida. See on töö, mis nõuab tõsist suhtumist ja tähelepanu.

Võimalik, et kartmatus ja vahel isegi hulljulgus, millega terjerid minevikus rotte püüdsid, avaldub ka siis, kui neil on vaja endast tunduvalt suurema koeraga silmitsi seista.

Chihuahua'd, kes on samuti populaarsed tasukoerad, pole küll terjerid, kuid nemadki võivad kangust üles näidata ja tõestada, et nendes on iseloomu vähemalt ühe suure koera jagu.

Pole saladus, et koer käitub nii, nagu peremees tal käituda laseb. Väikesed koerad on välimuselt pisikesed ja armsad ning kipuvad endale vahel päris palju lubama. Üleannetust või paljulubavast käitumisest vaatavad nende peremehed sageli mööda ja peavad seda naljakakski.

Kolmas põhjus, miks väikesed koerad kipuvad rohkem klähvima ja agressiivsed olema, võib olla vähene sotsialiseeritus. Kuna loom on pisike, siis peremees teda teistega sageli kokku ei lasegi. Nii tekibki olukord, kus väikest kasvu koer iga teist koera nähes haugub, sest ta lihtsalt ei tea, kuidas taolises olukorras käituda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles