Uuring: selgus, kus peaks koer magamistoas magama

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koera voodisse laskmine on tihti emotsionaalne otsus, mis võib tuua kaasa halva une.
Koera voodisse laskmine on tihti emotsionaalne otsus, mis võib tuua kaasa halva une. Illustratsioon: Krzysztof Zabłocki/Panthermedia

Kuigi varasemalt arvati, et koer magamistoas halvendab unekvaliteeti, siis tegelikult on hoopis oluline, kus loom toas öö veedab. 

Septembris avaldatus uuringus, kus vaadeldi koerade mõju inimeste unele koduses keskkonnas, leiti, et koer voodis võib inimese unest ilma jätta, kirjutab NYdailynews.

Teadlased Minnesotas asuvas Mayo kliinikus uurisid 40 tervet koerapidajast täiskasvanut, kellel ei olnud viie kuu jooksul unehäireid olnud. Uurimisalused ja nende koerad kandsid aktiivsusmonitore, et jälgida nende uneharjumusi seitsme öö jooksul.

Inimesed, kellel oli magamistoas üks koer, säilitasid oma hea une. Siiski olenes palju sellest, kas koer magas voodis või sealt väljas. Need, osalejate unekvaliteet, kes lasid koertel voodis magada, oli madalam.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles