10 kassitõugu, kes näevad välja nagu hiiglaslikud kodutiigrid

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wikimedia Commons

Mõned kodukassid on nii suurt kasvu, et nad sarnasus metsikute sugulastega on muljetavaldav. Portaal I Heart Cats on välja toonud kaalult ja kasvult kõige suuremad miisud.

1. Maine Coon on üks suuremaid kassitõuge. Kasside mõistes on tegemist hiiglasekasvu sõbralike seltsilistega, kes pole ülearu nõudlikud. Nende kuninglikku keha katab kohev karv ning iseloomult on nad leplikud ja olekult väärikad. Need kassimaailma hiiglased kaaluvad keskmiselt umbes 9-11 kg. Seda kassi on tõesti palju!

Foto: pixabay.com

2. Savanna kassid on väga harudlased ja kohati käib isegi vaidlus selle üle, kas seda kassi, kes on saadud kodukassi ristamisest servaliga - savannialadel elutseva Aafrika kaslasega - saabki üldse kodukassiks pidada. Tema metsikust päritolust annavad märku ilus täpiline kasukas ja kõrge kasv - see kuni 11 kg kaaluv näriliste hirm võib kasvada isegi kuni väikese koera suuruseks.

Foto: Wikimedia Commons

3. Ragdoll on suurt kasvu kass, kellel on veelgi suurem süda. See suurepärase iseloomu ja rahuliku olekuga kass sobib inimesele, kellel jätkub tema jaoks  aega ja hoolivust. Kogukas kasv annab ka toeka kaalunumbri - need kiinduva loomuga kassid kaaluvad keskmiselt 5-9 kg.

Foto: Wikimedia Commons

4. Kas on olemas kodukassi, kellel on tõeliselt kuninglik metskassi välimus? Või kes meenutakse isegi natuke ilvest või puumat? Jah, see on chausie - silmale tõeline maiuspala. Tõug on aretatud kodukassi ristamisel nende soojadel aladel elavate metsikute sugulastega. Lisaks sellele, et see kass on haruldane ja maksab väga palju, on ta ka üsna kogukas - kogu see kassiilu kaalub 7-9 kg.

5. Ragamuffin on aretatud Ragdoll tõugu kassidest. Päritolust tuleneb ka nende hea iseloom ja kogukus. Nende lihaskond, mille väljaarenemine täiskasvanud kassil võib võtta kuni 5 aastat, on tugev ja vastupidav. Ka oma täiskasvanuea kaalu, mis jääb umbes 5-8 kg piirimaile, saavutavad need miisud alles esimese kolme eluaasta jooksul, kuid see võib võtta veidi kauemgi.

Foto: Wikimedia Commons

6. Isased Norra metskassid võivad kaaluda 6-10 kg. Ehkki võib jääda petlik mulje, et kogukust annab kassi uhke kasukas, tuleneb kassi muljetavaldav kaalunumber headest lihastest. Ega neil tegelikult see uhke kasukaski ilmaasjata ole - nende karvastik on veekindel ja aitab karmid Skandinaavia talved edukalt üle elada.

Foto: Wikimedia Commons

7. Teinegi koheva kasukaga kassirahva esindaja on kohastunud eluks külmas kliimas. Vene siberi kass on ilusa ja paksu karvkattega loom, kelle 5-9 kg kehakaalu teeb temast ideaalse kaisutamiskaaslase.

Foto: Wikimedia Commons

8. Briti lühikarvalised kassid on lühikarvaliste kasside seas ühed suuremad. Need keskmiselt 4-8 kg kaaluvad miisud on väga kiinduvad ja suurepärased seltsilised.

Foto: pixabay.com

9. Ameerika bobtailid eristuvad teistest kassidest sellepoolest, et neil puudub pikk saba. Saba puudumine on loodusliku geneetilise mutatsiooni tulemus ja nende pisike sabatutike ongi looduse ime! Kaaluvad need kass-iludused umbes 3-7 kg.

Foto: Wikimedia Commons

10. Türgi van pärineb Kesk- ja Edela-Aasiast. Erinevalt teistest kassidest, kes vett põlgavad, armastab see keskmiselt 4-6 kg kaaluv iludus ujuda, sest tema geenidesse on talletunud eelkäijate elu Türgis Vani järve ümbruse aladel.

Foto: Wikimedia Commons

Loe ka: Miks kassid vahel keskendunult ühte punkti jõllitavad?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles