Kass lõhub asju? Nipid, kuidas meisterdada lemmikule arendav mänguasi

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

Kui poes sobivat arendavat mänguasja kassile ei leidu, võib selle hoopis oma kätega meisterdada.

Esiteks ei nõua isevalmistatud mänguasjad raha ning juhul, kui kass lelust mööda vaatab, võib selle kerge südamega ära visata. Teiseks, oma lemmikule mänguasja meisterdamine aitab muudest argimõtetest välja lülituda.

WC-paberirulli südamikust meisterdatud pall

Mänguasja on kerge meisterdada. Vaja läheb vaid WC-paberirulli kartongsüdamikku, kääre ning veidi teipi. Lõika rullist tükikesed, säti need üksteise ümber palliks ning kinnita see teibiga. Jäta paar ava, kust krõbinad sisse panna ja kust kass need mängides kätte saab.

Plastnõust meisterdatud mänguasi

Võta tavaline toidu säilitamiseks mõeldud plastnõu, lõika kaane sisse kaks suurt auku, pane nõu põhja mõned krõbinad ja kaas peale. Edasi peaks kass juba mänguasja vastu huvi tundma.

Mõistatusemäng

Võtta kartongist või tugevamast papist alus, kleebi sellele erinevas suuruses WC- või majapidamispaberirulli südamikud ja mõned plastnõud ning pane nende sisse krõbinaid. Kassi ülesanne on välja nuputada, kuidas sealt toidupalad kätte saada.

Veepudel

Üks lihtsamaid viise on meisterdada kassile mänguasi veepudelist. Pudeli sisse lõigata augud, pane maiused sisse. Selleks, et maiused kätte saada, peab kass pudelit veeretama. Võid teha mitu pudelist mänguasja juhuks, kui kassil on pudeliveeretamine ja maiuste kättesaamine käpas. Väiksemate aukudega pudel pakub loomale suuremat väljakutset.

Munakarbist arendav mänguasi

Kõige lihtsam mänguasi, mida suudab oma kassile meisterdada isegi kõige laisem peremees. Maiused panna lihtsalt munakarbi süvenditesse. Karbi kaanele võib ka augud teha, et kass käpaga õngitsedes maiused ise kätte saaks.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles