Britid on hädas Prantsuse lehmadega

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: imago stock&people/imago/imagebroker/Scanpix

Brittidel, kes on endale maalilisse Prantsuse alpide piirkonda teise kodu soetanud ehk kes elavad seal ajutiselt, on kõrini lehmadest, kes on osutunud nende hinnangul lärmakateks naabriteks.

Nimelt kurdavad elanikud, et lehmakellad teevad lärmi, kirjutab The Local.

Väljendamaks on rahuolematust on umbes 600 inimesele koduks oleva Haute-Savoia 20 elanikku allkirjastanud ka petitsiooni ning nõuavad, et loomad mujale toimetataks.

«Petitsiooni allkirjastajate hulgas on üksnes need inimesed, kes omavad piirkonnas teist kodu,» sõnas linnapea Henri-Victor Tournier. «Nende hulgas on britte, belglasi, korsiklasi ja pariislasi.»

«Me saame aru, et elame maapiirkonnas ja siin on pikaajalised traditsioonid lehmade, lammaste ja kitsede karjatamisel. Sellest hoolimata on pidev kellade lärm igapäevaselt ja -öiselt talumatu. Kõrgemal mägedes on teisigi karjamaid, kus lehmad süüa saavad,» seisab petitsioonis.

Tournier sõnas, et rohu niitmine läheks maksma 5000 kuni 8000 eurot. «Praegu teevad seda lehmad meie eest.»

«Kui petitsioon tuleks inimestelt, kes elavad siin terve aasta, siis saaksin aru, aga antud juhul pole see nii,» on linnapea nõutu. Samas ta lubas, et lehmad ei kao kuskile. «Siinsamas kõrval on maantee, kust tuleb palju rohkem lärmi,» avaldas Tournier ning kinnitas, et uuritakse võimalust panna lehmadele kaela väiksemad kellad.

Loe ka: Põnev paik Euroopas, kus saab kogeda lehma seljas ratsutamist

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles