Töökad koerad

Madis Vaikmaa
, Arteri toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piper poseerimas sõjaväe transpordilennuki C17 taustal. Sinised päikseprillid kaitsevad silmi tolmu eest, vest on aga selleks, et kergemini autosse saada.
Piper poseerimas sõjaväe transpordilennuki C17 taustal. Sinised päikseprillid kaitsevad silmi tolmu eest, vest on aga selleks, et kergemini autosse saada. Foto: Foto: @airportk9

Iga koer, kes oma peret või selle vara valvab, teeb tööd. Aga leidub ka neid koeri, kelle töö on mõnevõrra erilisem.

Rahakoer Evra nimi tuleneb sõnast euro. Tema nina treenitakse ära tundma eurode trükivärvi ja selleks kasutatakse käibelt võetud ja purustatud kupüüre.
Rahakoer Evra nimi tuleneb sõnast euro. Tema nina treenitakse ära tundma eurode trükivärvi ja selleks kasutatakse käibelt võetud ja purustatud kupüüre. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Töökate koertena paistavad ilmselt enim silma komissarrexilikud neljajalgsed sisejulgeolekuorganitest. Meie politsei- ja piirivalveametis (PPA) on ametis rohkem kui 70 koera ehk «väikevahendit», nagu öeldakse nende kohta seaduses. Kuid ainult üks neist, kel nimeks Evra, on hariduselt rahakoer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles