Video: sipelgatel on nutikas meetod Texase tulvavetes ellujäämiseks

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ekraanitõmmis Twitterist

Orkaan Harvey tagajärjel tekkinud üleujutustest eluga pääsemiseks on tulisiplegatel omad võtted. Nad moodustavad hõljumi ning kuiva paika jõudes jätkavad oma tavapärase eluga sealt, kus see pooleli jäi. 

Tegelikult on see siplegatel tavaline meetod üleujutuse üleelamiseks.  «Tulvavesi tulisiplegaid ei uputa. Sipelgakoloonia moodustab veepinnale hõljumi, kuni nad kuiva paiga leiavad,» selgitas Texase põllumajandusekspert Paul R. Nester väljaandele Houstonianmag

Hõljuvad sipelgakolooniad võiva moodustada veepinnal eri kujundeid, kuid huvitavale vaatepildile vaatamata, ei tasuks tulisiplegaid häirida, sest nende hammustus on päris valus ja juba nahale roninud sipelgast niisama ära pühkides lahti ei saa. 

Kuna hõljumeid võib katastroofipiirkonnas siin-seal kohata, soovitavad eksperdid kanda kummisaapaid ning kaitsvat vettpidavat rõivastust. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles