Päevakäpp: kass Justus ei tee kunagi pahandust

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pesaleidja/Facebook

Justusega pole kunagi mingit probleemi: ta ei kisu teiste kassidega riidu, ei ole häälekas, ei jää kuidagi ette ega tee mingit pahandust. Nii toredale kassile peab ju ometi kodu leiduma.

Esimesena märkab vaataja Justuse juures tema suuri ilmekaid silmi ja mõtlikku pilku. Silmad on tal tõesti nagu kaks praetaldrikut keset nägu ja tihti näebki Justus välja, nagu mõtiskleks ta universumi suurte saladuste üle.

Justus ei ole esimene, kes mängima jookseks või teistega mänguhiirte pärast võitleks – talle meeldib kõigepealt olukorda eemalt takseerida ning sügavalt järele mõelda. Aga kui ise tema juurde minna ja algatust teha, on ta alati valmis kaasa lööma.

Kui Justusele pai teha, paistab ta iga kord natuke ehmuvat ja tahab minema hiilida, aga siis talle justkui meenub, et neid inimesi võib ju usaldada ning juba paari paitust tõmbabki ta saba rõngasse ja vaatab armsa näoga otsa. Ometi ehmub ta järgmine kord uuesti ja uuesti.

Justusele meeldiks omaenda isiklik kodu, mille esikusse omanikule vastu minna, kus ta oleks kellegi jaoks number üks ega peaks paituste peale enam ehmuma, vaid võiks neid lausa ise nuruma minna.

Kui tahaksid Justusega lähemalt tutvuma tulla, kirjuta palun meiliaadressile kodu@kassiabi.ee.

Kodu otsib ka kassipoeg Mäuram. Loe tema kohta lähemalt siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles