Naine sõbrunes siniharakaga ning usub, et lind aitas tal vähist terveneda

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ekraanitõmmis videost

Kui Dina Theisseni pere pesast väljakukkunud siniharaka poja päästis ning aitas linnul üles kasvatada, ei osanud nad arvatagi, et saavad truu sõbra, kes iga päev külas käib. Dina usub, et lind aitas tal ka munasarjavähist terveneda.

USAs Lõuna-Flordas elav Dina Theissen leidis 2015. aasta mais koduaiast siniharaka poja ning kuna linnuema ei andnud endast märku, otsustas pere linnupoja ise üles kasvatada ja panna talle nimeks Gracie, kirjutab Daily Mail.

Dina ja tema abikaasa Ken tegid linnule kingakarpi pesa, toitsid teda iga poole tunni tagant, õpetasid oksal istuma ning toitu hankima. Kui Gracie oli piisavalt kasvanud ning tal jõudis kätte aeg hakata iseseisvat elu elama, ei kippunudki Gracie ära lendama, vaid hakkas perel igapäevaselt külas käima.

Dina sõnul on tema ja linnu vahel tekkinud pikkade koosveedetud tundide tõttu side. «Perele on see olnud suur kohustus, sest lindu pidi toitma iga poole tunni tagant ja me praktiliselt õpetasime talle, kuidas linnuelu käib,» sõnas naine. «Mina ja Ken käisime vaheldumisi töölt kodus, et kontrollida, kuidas linnul läheb. Olen talle justkui emaks saanud.»

Kui Dinal diagnoositi 2016. aasta jaanuaris munasarjavähk, hakkas Gracie naisega veelgi rohkem aega koos veetma.

Nüüd on Dinat tabanud haigus taganemas, aga kui naine haiguse ajal ei saanud peadki padjalt tõsta, oli truu linnust sõber ka siis tema kõrval. «Ta jäi järjest kauemaks ja tõi lootust olukorda, milles ei olnud mitte midagi rõõmustavat. Kogemus, mida pere pidi läbi elama, oleks ilma Gracieta olnud täiesti erinev. Ma ei oleks uskunud, et mul saab temaga selline side olema. Ta on kõige armsam ja lahkem lind kogu maailmas. Ta tuli ajal, mile me teda kõige rohkem vajasime ja muutis meie elu,» kiidab Dina sulist sõpra.

Nüüd, kui linnu päästmisest on möödas enam kui kaks aastat, elab Gracie perekonna aias puu otsas ja käib iga päev vaatamas, kuidas tema lemmikpere elab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles