Aasta kanapuuris vangistuses piinelnud beebiorangutan on lõpuks õnnelik

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Oma esimese eluaasta veetis beebiorangutan Budi vangistuses - teda sunniti elama kanapuuris ning teda söödeti vaid kondenspiimaga, mis aeglaselt loomakest tappis. International Animal Rescue jõudis temani, kuid orangutan oli tõeliselt traumeeritud, üksik ja hirmul.

IAR päästekeskusesse saabudes  oli Budi liiga nõrk, et liigutada või püsti tõusta ning kui veterinaar teda liigutas, kisas loomake valust. Budi toetati patjadele ning toideti lutipudelist. On raske ette kujutada, milliseid piinu oli see väike loomalaps läbi pidanud elama... Ta on alatoitumisest paistes ning ta liigesed on deformeerunud.

Teda kaalumiseks üles tõstes on eriti selgelt näha, milline on looma väärkohtlemise ulatus. Budi pidi läbima pika taastumisteekonna, kuid suudab nüüd kõndida ja ronida. Läheb küll veel pikalt aega, enne kui ta saab pöörduda tagasi loodusesse, kuid vähemalt on tal nüüd šanss õnnelikule elule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles