Perekoer leidis kodu tagaaiast ligi pool kilo heroiini

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kes on hea poiss? Vähemalt Ameerikas, Oregonis on praegu väga hea poiss kuldne retriiver nimega Kenyon, kes tagaaias mängides ja kaevates leidis 85 000 dollari väärtuses heroiini.

18 kuu vanune Kenyon on ära teeninud ametivõimude kiituse ning talle andis kohalik šeriff ka auväärse K-9 politseikoera märgi.

Anonüümseks jääda soovivad omanikud arvasid, et koer leidis ajakapsli, mille olid maha jätnud eelmised omanikud – ehk matnud sinna tulevaste põlvede tarbeks. Nad otsustasid kapsli avamist filmida ning said määratu üllatuse osaliseks. Kohale kutsutud politsei kinnitas: kapslis olnud aine oli «musta tõrva» tüüpi heroiin.

«Must tõrv» on tavalisest heroiinist vähem puhas ning oma nime on saanud ta tumeda kleepja konsistentsi järgi.

Valdustest leiti umbes 425 grammi heroiini, mille turuväärtuseks hinnatakse umbes 85 000 dollarit (72 000 eurot).

«Opioidisõltuvus, sellest põhjustatud üledoosid ja surmad on tõusuteel,» ütles maakonna šeriff Tim Svenson Facebookis. «Kenyoni abiga aga saime me tagada, et suur kogus heroiini ei jõua meie tänavatele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles