Hämmastavad fotod: lõvipere kohtub haavatud rebasega

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Ühel soojal aprillikuisel päeval jäädvustas fotograaf Graham Dyer Kesk-Kalahari reservaadis Aafrikas haruldased kaadrid. Tema teele jäi lõviperekond, kes oli märganud haavatud rebast.

Reservaat asub Botswanas, Kalahari kõrbes ning kui haavatud rebane jäi lõviga vastamisi, tundus, et rebasel on ots käes. Kuidas rebane täpselt viga sai, pole teada, kuid kui näljane lõvi lähenes, ei suutnud loomake end liigutada.

Ka teised lõviperekonna liikmed lähenesid uudishimulikult. Isa- ja emalõvi olid nimelt parajasti oma kolme kutsikaga lähedalasuva veesilma juures aega veetmas. Kutsikad olid muidugi uudishimulikult, kuid siis tegi emalõvi midagi ootamatut ja istus kaitsvalt rebase kõrvale maha. Õhtu lähenedes rebane ja lõvipere suikusid uinakule, paistis, et keegi ei plaaninud haavatud rebast ära süüa.

Isalõvi kaotas kiirelt huvi ja jättis rebase rahule. Ta kõndis eemale, kuid kui emane lõvi ei liikunud, läks isane peagi tagasi ja möirgas rebase peale. Emalõvi patsutas teda seepeale hoiatavalt käpaga, justkui tahtes teda oma uue «kutsika» hirmutamise eest hoiatada.

Peagi ühines lõviperega teine pere, kes tõi kaasa ka toitu. Rebane oli ikka veel elus. Üllatavalt kombel suutis rebane peagi oma vigastustest taastuda. Dyer kirjutas sotsiaalmeedias: «Alguses paistis, et tal on tugev selja- või vaagnaluuvigastus, kuid lõpuks suutis ta ebakindlalt jalgele tõusta, nii et ehk oli ta vaid muljuda saanud.» Dyeri sõnul oli rebane ka paar päeva hiljem veel elus.

Hämmastav lugu on praeguseks puudutanud sadade tuhandete inimeste südameid üle kogu maailma. Vaata fotosid videost!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles