Humoorikas video: looduspargi töötajad avastasid pinki lõhkunud «vandaalid» (1)

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaal Kamtšakal asub imeline Kronotski looduskaitseala, mis on omasuguste seas üks suuremaid ja huvitavamaid kogu maakeral. Kuid looduspargi töötajad olid hädas – nimelt avastasid nad pea igal hommikul, et vandaalid on lõhkunud külastajatele jalapuhkamiseks ehitatud pingi.

Kronotski looduskaitseala loodi 1934. aastal ning on ligi 11 000 ruutkilomeetri suurune. Seal asub ka piirkonna suurim järv nimega Kronotskoje, mis on ise juba pindalalt rohkem kui 600 ruutkilomeetrit (umbes neljandik Peipsi järvest).

Samuti asub looduskaitsealal Venemaa suurim looduslik geisrite vesikond, seal on mägesid ja nii mõnigi aktiivne vulkaan. Looduspark on peamiselt avatud vaid teadlastele ning aastas külastab seda vaid umbes 3000 turisti, kes peavad maksma umbes 700dollarilise tasu.

Hoolimata metsiku ilu kaunidusest, millega sealsed töötajad iga päev kokku puutuvad, oli neil siiski häiriv mure. Nimelt lõhkusid vandaalid pea igal ööl ära külastajatele mõeldud pingi. Et asjale jälile saada, otsustasid nad üles seada kaamera. Selgus, et «vandaalideks» osutusid looduskaitseala õiguspärase elanikud – karud, ja isegi üks põder ei suutnud pingi puskimisele vastu panna!

Vaata humoorikat videot!

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles