Galerii: hani Jack armastab siidrit ja lennukeid, kuid lennata ei viitsi

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kodustatud hani nimega Jack on kahjuks nii ära kodustatud, et ei viitsigi enam lennata. Siin tuleb talle appi aga RAF ehk Briti kuninglik õhuvägi – hani Jack nimelt jumaldab lennusõusid külastada.

Jack elab luksuslikku elu koos omanike Sally Eynoni ja Keith Burgessiga, kirjutab SWNS. Kaheksa-aastane hani on hästi tuntud püsikunde kohalikus baaris, kus ta joob siidrit ning armastab vaadata telekat. Ka käib hani tihti kaasas matkadel ning väljasõitudel.

Omanike sõnul on aga hane lemmiktegevus lennundussõude vaatamine ning linnu lemmikuks kuulus Red Arrows trikimeeskond, kes õhus kõiksugu vingeid manöövreid teevad.

Eelmisel kuul külastas Jack Fairfordi õhusõud. «Ta vaatab iga lennukit viltu keeratud peaga, kuid ei püüa neid jäljendada,» kinnitab Sally. «Ta on õnnelik, kui saab platsil istuda ning neid jälgida.»

Paar otsustas hane adopteerida pärast seda, kui nad kandsid sõbra ootamatu surma järel pardipoja eest hoolt. Jack sündis 2009. aasta juunis ning on perega koos elanud kahenädalasest saadik. Päevasel ajal on Jack teiste lindudega koos õues, kuid õhtul eelistab tulla tuppa, et perega aega veeta. «Lennata ta lihtsalt ei viitsi,» tõdeb Sally. «Ja miks ta peakski, kui autoga on palju mugavam?»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles