Saaremaal kohtus seeneline karuga

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

Saarlane Roland Jõgi kohtus pühapäevasel seenelkäigul Paatsa metsas karuga, kes on tema hinnangul 150 kuni 200 kilo kaaluv noor isend.

Mees oli teistest veidi kaugemal, kui kuulis mõnekümne meetri kauguselt mahalangenud puu juurest kahtlast raginat, kirjutab Saarte Hääl. 

«Sain vaid mõne seene korjata, kui nägingi samas tihnikus karu,» rääkis mees, kelle hinnangul võis ta metselajast olla sel hetkel umbes 50 meetri kaugusel. Loom teda ei märganud, kuid oli võtnud suuna sinnapoole, kuhu seenelised olid oma auto jätnud.

«Suuruse järgi võib ta 150–200 kilone küll olla. Täissuuruses loom ta kindlasti veel pole. Üsna musta värvi kasukaga, aga ju ta on nii noor, et karv pole veel õiget värvi võtnud,» märkis Roland.

Esimest korda nähti tänavu Saaremaal karu peale pikki aastakümneid lõpus ning loom jäi ka metsatööliste poolt filmitud videole. Oletatavasti näitas sama karu end päev hiljem turbaraba töölistele.

Loe ka: Milline saatus ootab Saaremaal nähtud karu?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles