Video: elevandipoega tabab jonnihoog, aga vanemad ei tee väljagi

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ekraanitõmmis videost

Aafrika savannis jalutades sai elevandikarja ühel kõige nooremal liikmel ühel hetkel kõndimisest isu otsa ning ta otsustas näidata, mida teeb elevant siis, kui ta veidi jonnida otsustab.
 

Pisike elevandihakatis viskas hetkel, kui elevandid teed ületamas olid, end pikali ning lihtsalt vigurdas, nagu lapsed ikka tegema kipuvad. Nähes, et vanemad tema tembutamisest välja ei tee ning rahulikult edasi kõnnivad, ajas väike elevantki end lõpuks jalgadele ning järgnes teistele.

Vanemate käitumine on ehe näide, kuidas lapsi kasvatada. Igast jonnihoost ei tasu alati välja teha.

Loomateadlane ja looduskaitsja Daphne Sheldrik sõnas väljaandele Daily Mail, et elevantidel on inimestega päris palju ühist. Elevandid võivad nagu meiegi olla õnnelikud või kurvad, tunda kadedust, olla tujukad või võistlushimulised. Igal juhul on iga elevant isiksus. Kusjuures tujutsemine, nagu Sheldrik rõhutab, on elevantide puhul täiesti normaalne.

Vaata ka: Emakaru päästis lõksu jäänud karupoja nutikal moel

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles