Päevakäpp: krutskeid täis kassipreili Nuksik on suurepärane näitleja

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kelmiküla Kassijaam/Facebook

Kelmiküla kassijaamas ootab juba mitu pikka aastat päris oma kodu vahva kassike nimega Nuksik, kes nagu ühele söakale kassipreilile kohane, on tujukas ent samas kelmikas ja krutskeid täis.

Nuksik oli üks neist kassipoegadest, kes nägi ilmavalgust 2014. aasta suvel Balti jaama turu kõrval Telliskivi trammipeatuse juures. Nuksikut ja temaga koos müravaid kassikesi märgati ja nii saidki kassimürsikud katuse pea kohale ja toidu nina alla.

Nende aastate jooksul on välja koorunud Nuksiku tõeline loomus. Kui ta on heas tujus, teeb ta nalja, aga kui tuju nii hea ei ole, kipub Nuksik tõrges olema. Nuksiku armas kolmnurkne näoke peegeldab eredalt ja ehedalt kõiki tema emotsioone. Tal on kaunid klaarid mandlikujulised silmad, mis vaatavad teraselt, aga tihtilugu kahtlustavalt. Kui natuke kavaldada, saab talle pai siiski teha ning Nuksik laseb kuuldavale varju põriseva nurrumise.

Nuksik on üks uudishimulik tegelane ja kui midagi, mis peaks olema kasside käpaulatusest eemal, on järgmisel päeval kadunud või arusaamatult teise kohta maandunud, siis võib aimata, et siin olid mängus just tema valgete «sokkidega» käpad.

Aga mis on need tunnused, mis Nuksikut kõige paremini iseloomustavad?

- tal on erilised kavala ja targa vaatega mandlikujulised silmad;

- hea näitlejameisterlikkus ehk oskus etendada kümneid erinevaid ilmeid, mida saab inimkeelde tõlgendada;

- plastilisus, graatsilisus ja koomilisus omavahel kombineerituna. Paari tunni jooksul võtab Nuksik mitmeid asendeid, üks naljakam kui teine. Ei ole võimalik teda jälgida ilma naeru või vähemalt muigeta;

- armastus teiste kasside vastu. Nuksik on kõige kassisõbralikum kass. Tal on oma lemmikud, kes saavad tema kaissu eelisjärjekorras, aga sõbralik peaga puksimine ja mängule kutsumine klapib kõigi teistega;

- korras nurrumootor, mis käivitub suleridva ja teiste kasside peale, aga pärast pikaajalist harjutamist ka õigel hetkel tehtud paisessiooni peale;

- mängulust ja uudishimu. Ikka esimesena on ta uute mänguasjade või värskelt toodud pappkasti kallal askeldamas. Kõik pallid paneb ta veerema ja hiired loobib peitu.

Mis siis puudu jääb?
 Sülefaktor. See, mis peab ühe keskmise kassivõtja meelest igas kassis olema. Nuksik pigem väldib inimkäe lähenemist ja sülle võtta ta ennast ei lase. Samuti ei luba ta omale ravimeid anda või küüsi lõigata. Seda, kas päriskodus Nuksik süllevõtmise suhtes leebemaks muutub, kahjuks ennustada ei ole võimalik.

Nuksik ootab väga, et keegi märkaks tema tavalise mustvalge kasuka taga vahvat kaaslast, kes pärast väsitavat tööpäeva tooks garanteeritult muige suule ja kellega igav ei hakkaks. Nuksik sooviks väga, et tulevases kodus oleks ka kassist sõber või isegi mitu.

Ta on steriliseeritud, vaktsineeritud, kiibistatud ja ootab aknal iga päev, kas keegi ükskord ometi tuleb just teda vaatama. Nuksik ootab kirja aadressil: info@kassijaam.eu

Loe ka: Kodu otsivad lõbusad Simmo ja Sia

Nuksik oma lemmikasendis - väljasirutatud käppadega.
Nuksik oma lemmikasendis - väljasirutatud käppadega. Foto: Erakogu
Nuksik mõtleb, kas lubada pai teha või mitte.
Nuksik mõtleb, kas lubada pai teha või mitte. Foto: Erakogu
Nuksiku õnnis näoilme
Nuksiku õnnis näoilme Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles