Miks koerad muru näksivad?

lemmik.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

On mitu teooriat, miks koerad rohtu söövad. Kui koer on terve ja talle paistab muruga maiustamine meeldivat, on kõik korras. Aga järsku avaldunud muru näksimine võib olla märgiks toitainetevaesest toidust, kirjutab WebMD. 

Vahel arvatakse, et koer sööb rohtu siis, kui ta ei tunne end hästi ja tahab end oksendama ajada. Tegelikult on enamik rohtu söövaid koeri täiesti terved. Vaid vähem kui 10 protsenti koertest, kes muru näksivad teevad seda mõnest haigusest tulenevalt.

Üheks põhjuseks, miks koer võib ühtäkki hakata muru sööma, võib olla toitainetevaene toidulaud. Ka need koerad, kellel on ussid, võivad muru närimise vastu hakata suuremat huvi tundma.

Seega, kui koeral, kes varem pole muru närinud, on isu muru järgi tekkinud järsku ja ta sööb seda sageli, tasub igaks juhuks arsti juurde kontrolli minna, et näiteks võimalikule seedeelundite probleemine kiiresti jälile saada. 

Tasub mainida, et koer võib süüa muru ka seetõttu, et talle meeldib selle maitse või tal on lihtsalt igav. Kui terviseprobleem on välistatud, tasuks kindlaks teha, et pere lemmik saab ikka piisavalt arendavat ja meeleolukat tegevust. 

Loe ka: Koeratõug, kelle on moodne aretus haigeks teinud

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles