Kassifilm «Kedi» on Eesti kinodes vaadatumate linateoste hulgas

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaader filmist

Äsja kinodesse jõudnud Istanbuli tänavakassidest rääkiv dokumentaalfilm «Kedi» kogus avanädalavahetusega 1842 vaatajat ja paigutus Eesti kinodes vaadatumate filmide seas viiendale kohale, mis on tõsielufilmi kohta märkimisväärne tulemus.

«Hea meel on näha, et paljud kassisõbrad on filmi üles leidnud. Kahtlemata aitasid publikuarvu kasvatada kinodes toimunud eriseansid külalistega,» kommenteeris filmi levitaja Elo Vilks.

««Kedi» üllatab peamiselt oma positiivsuse ja filosoofilisusega – tegemist on värske pilguga ühte suurlinna, kus tänavaloomad ja inimesed eksisteerivad külg külje kõrval, hoolitsedes teineteise eest. Istanbul on tõeline kasside paabel, kus neljakäpalised uitavad põnevaid radu pidi. On imetlusväärne, kuidas filmitegijad on nende seiklused kinni püüdnud ning üheks tervikuks põiminud. Kinokülastajad maailma eri paigus on selle võlu enda jaoks avastanud ning nüüd on Eesti vaatajaskonnal sama võimalus.»

«Kedi» räägib Istanbuli tänavakassidest, kes on selle suurlinna argielu lahutamatu osa. Tuhanded kassid hulguvad mööda tänavaid ja püüavad ootamatustest pulbitsevas keskkonnas ellu jääda nii enda kavaluse kui ka võõraste lahkuse toel. Dokumentaalfilm jälgib meisterliku kaameratöö abil seitset kassi ja viib meid nende kannul restoranidesse, kodudesse, turule, hiirejahile, pappkastidesse, hoovidesse ja mujalegi.

Türgi keeles tähendab «kedi» kassi ja just läbi kassi silmade avaneb meile nende graatsiliselt ringi uitavate loomade olemus ning neid ümbritsevate inimeste mõttemaailm.

Film jookseb hetkel kinodes Coca-Cola Plaza, Artis, Sõprus ja Cinamon.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles