Video: seemnetega maiustanud karu rikkus ära lindude toidumaja

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ekraanitõmmis videost

USAs Floridas ehmatas majaomanikku varahommikul tema tagaaias toimetanud karu, kes lasi linnude söögimajja pandud päevalilleseemnetel hea maitsta.

Videol on näha, kuidas karu lindude söögimajast rahumeeli seemneid õngitseb, hoides kinni postist, mis söögimaja kindlalt paigal hoiab. Toimunut filminud naine sõnas väljaandele Daily Mail, et karu alustas söömist püsti seistes, seejärel aga kükitas ja painutas metallposti, et toitu paremini kätte saada.  «Kui ta oli söömise lõpetanud, suundus ta tagumise piirdetara juurde, millel oli puudu üks aialipp. Karu õmbas eest teisegi aialipi ning pigistas end avausest läbi,» kirjeldas naine karu tegevust.

Põhja-Ameerikas elavad baribalid on tuntud tuhnijad, et toitu leida. Sügiseti võivad nad veeta päevas kuni 20 tundi toitu otsides, eesmärgiga tõsta talve eel oma kaalunumbrit.

Baribalide arvukus on piirkonnas viimastel aastatel tõusnud ja neid on äärelinnades järjest sagedamini märgatud.

Vaata veel: Telkijate sekka tunginud karu üritas noorukit magamiskotist välja sikutada

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles