Koerahammustuse eest trahvi saanud saarlanna pöördus kohtusse (3)

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Saaremaal Lääne-Saare vallas ühiskasutataval teel naist hammustanud koera perenaine kaebas edasi talle loomapidamisreeglite rikkumise eest määratud trahvi, pidades seda ebapiisavate tõendite tõttu liialt suureks.

Märtsikuus koeralt hammustada saanud naine oli parajasti jalutanud, ratas käekõrval, mööda külateed ning rääkinud telefoniga, kui tema juurde jooksis pisike koer, keda omanik oli jooksnud küll ära tooma, kuid kes siiski jõudis naisele hambad säärde lüüa, kirjutab Saarte Hääl.

Naine tegi vigastustest pildid ning teavitas ka valda, kes trahvis koera omanikku loomapidamise eeskirjade rikkumise eest 160 euroga. Koera omanik Kersti kaebas temale kiirmenetluse korras tehtud väärteomenetluse edasi, sest pidas trahvi liialt suureks ning ei olnud enda sõnul lõpuni veendunud, et just tema koer oli naist hammustanud.

Eilsel kohtuistungil sõnas Lääne-Saare valla järelevalve­spetsialist Katrin Hämelainen, et vallavalitsusele teadaolevalt on sarnaseid probleeme ka varem olnud ning seetõttu peab trahvi suurus olema piisavalt ebamugav, et tulevikus taolisi juhtumeid vältida.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles