Video: India külaelanikud päästsid uppumisohtu sattunud emalõvi

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ekraanitõmmis videost

Indias tõttasid külaelanikud päästma lõvi, kes oli õnnetult kaevu kukkunud.

Laupäeval leidis Indias Gujarati osariigis aset juhtum, kus noor emalõvi oli kogemata 20 meetri sügavusse kaevu kukkunud. Vahetult enne õnnetust olid Amrapuri küla elanikud liiga lähedale tulnud lõvikarja eemale peletanud. Loomad jooksid laiali, aga üks noor lõvi oli oma võimeid üle hinnanud ning üritades üle kaevu hüpata, kukkus sügavikku, kirjutab Daily Mail.

Külaelanikud märkasid vees olevat looma, kes püüdis meeleheitlikult pead pinnal hoida, ning kutsusid kohale päästjad. Looma päästmise võttis aega kaks tundi. Lõvipüüdja Rahim Baloch sõnas, et päästeoperatsioon oli keeruline, sest selles olukorras ei olnud võimalik kasutada uinutipüssi. Uinuti toimel oleks loom teadvuse kaotanud ning uppunud. 

Spetsiaalsesse puuri pugenud Baloch lasti kaevu põhja, kus ta heitis köiesilmuse üle lõvi õlgade. Loom tõmmati turvaliselt kaevust välja. Kontrollimisel tuvastati loomal üksnes kerged vigastused ning ta lasti hiljem tagasi vabadusse. 

Vaata veel: Kui suurt edumaad inimene vajab, et nende ohtlike loomade käest pääseda

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles