Taani võimud tahtsid koera tõuomaduste tõttu eutaneerida

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ekraanitõmmis Twitterist

Taani võimud ähvardasid eutaneerida Argentiina dogi, sest riigi seaduste järgi loetakse koera tõuomaduste tõttu inimesele ohtlikuks ning selle tõu pidamine on keelatud. 

Icebergi omanik, itaallasest kokk Giuseppe Perna ütles, et sai alles siis teada, et koeratõug on Taanis illegaalne, kui Iceberg ühe teise koerga kähmlusesse sattus ning olukorda sekkus politsei, vahendab The Local

Taani elama asudes ei tekkinud koeral tollis probleeme ning ka tema dokumendid olid korras. 

Selleks, et Iceberg surmasuust päästa, sekkusid Itaalia loomaõiguste organisatsioon Enpa, poliitikud, poplaulja Noemi ning sajad tuhanded inimesed, kes allkirjastasid petitsiooni koera toetuseks. 

Loomaõiguste organisatsioon Enpa nägi suurt vaeva, et koera päästa, pommitades Taani saatkonda kirjadega ja nõudes kohtumist Itaalia diplomaatidega. Inimeste poolt kogus veebilehele change.org postitatud petitsioon rohkem kui 374 000 toetusallkirja. 

Pingutusi saatis edu ja Taani keskkonnaminister Esben Lunde Larsen teatas kolmapäeval, et Iceberg võib koju itaaliasse naasta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles