Galerii: Mustamäel tiirutab ringi eriskummaline lind

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimehe lugeja teatas, et Tallinnas Mustamäel Kadaka ja Laki tänava piirkonnas on juba nädalajagu nähtud värvilise sulestikuga lindu. Tegemist on Rosella-papagoiga, kes tõenäoliselt pääses lendu mõnest korterist.

Lugeja selgitas, et linnule tuli appi ka päästeamet, kuid vilgas suleline jõudis eest ära lennata ning kätte teda ei saadud.

Küsimusele, kui kaua selline eksootiline lind Eesti looduses omapäi vastu peab, vastas veterinaar ja Eestimaa Looduse Fondi ekspert Madis Leivits, et suvel on linnul baas hakkamasaamiseks olemas, sest looduses peaks söödavat leiduma ning talveni vastupidamine ei tohiks probleem olla.

Küll sõltub linnu ellujäämine tema enda võimekusest ja oskusest söödavat ära tunda, sest tegemist on siiski puuris elanud linnuga, kes on harjunud inimese käest toitu saama. Samas võivad papagoid ohustada ka kiskjad, kellele kirevate sulgedega lind hästi silma jääb.

Leivits soovitab linnu omanikel proovida meelitada lindu toidu ja kastlõksu abil, sest niimoodi on teda lihtsam kätte saada, kui püüdes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles