5 asja, mida sa peaksid oma kassi hammaste kohta teadma

lemmik.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.pexels.com

Seda, et hammaste olukord peegeldab väga hästi inimese üldtervist, on kuulnud ilmselt paljud. Üpris samamoodi on ka kassidega. 

Asjad, mida iga kassiomanik võiks oma karvakera hammastest teada, vahendab I Heart Cats

1.    Kassil ei ole eriti palju hambaid

Kui koeral on 42 jäävhammast, siis kassil on neid ainult 30. Kuna kassil ei ole hambaid üleliia palju ja igaüks neist mängib väga olulist rolli, ei saa karvakera nende kaotamist endale lubada.

2.    Hambanärv

Sarnaselt inimestele ja kõigile teistele imetajatele, asub ka kassi hammaste sees pehme kude ehk hambapulp, kus on peidus närvikiud. Hambatraumad võivad tekitada loomale närvivalu.

3.    Kiskja hambad

Kassi teravad kihvad toetavad tema loomtoidulist elulaadi. Kass saab lihast eluks vajalikke aineid nagu näiteks aminohappeid. Taimsest toorainest neid ei saa. Kui kassil on organismis aminohapete puudus, võib see viia isegi nägemise kadumiseni. Sellepärast ei tohiks kassi taimetoidulisele dieedile kunagi panna.

4.    Ka kassid kannatavad hambahaiguste käes

Üheks hambahaiguseks, mille käes kassid tihti kannatavad, on hambakaela resorptsioon. See teeb suurt valu, kuid iga loomaomanik võiks teada, et kassid ei näita valu käes kannatamist üldjuhul välja.

5.    Kassid «varjavad» tihti hambavalu

Kassid on oma loomult sellised, kes oma nõrkusi ja valu käes kannatamisi naljalt välja ei näita.  Sellepärast peaks iga kassiomanik oma karvakera aeg-ajalt loomaarsti juurde viima. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles