Lapsesõbralikud vurrulised: üheksa kassitõugu, kelles on mängulusti

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

Iga kass on isiksus ja tema läbisaamine lapsega oleneb looma iseloomust, sotsialiseeritusest ja sellest, kuidas laps teda kohtleb. Portaal Vetstreet toob välja kassitõud, kes on suhtlus- ja mängualtimad, kuid tuleb meeles pidada, et enne kassi perre võtmist tuleks lapsele õpetada loomaga käitumise reegleid.

Abessiinia kass 

Nõtked abessiinia kassid on aktiivsed ja sotsiaalsed kaslased, kes eelistavad seltsilistena pigem kooliealisi lapsi, kuid nad saavad hakkama ka lustlike väikelastega. Kui neil ei juhtu parajasti olema mängutuju, hoiavad nad lihtsalt lastest eemale ja taanduvad oma pelgupaika.

Bengali kass

Need kassid on intelligentsed ja uudishimulikud seltsilised, keda huvitavad tõenäoliselt paljud tegevused, mida laps ette võtab.

Birma kass

Birma kassid naudivad laste seltskonda, kuid seda tingimusel, et neid koheldakse hästi. See kass ei ole nii tähelepanu nõudev, et see tüütuks muutuks, aga ta annab kindlasti sõbralikult märku, kui tahab silitamist või sügamist. Samuti ei pane see kass pahaks kui teda nukukäruga korraks sõitma viiakse.

Burma kass

Burma kass on aktiivne ja sotsiaalne lemmik. Need kassid mängivad püüdmismänge sama hästi kui retriiverid ja armastavad lastelt saadavat tähelepanu. Samas ei ole nad liiga nõudlikud. Aga üks oluline reegel siiski on - sabast ei tohi tõmmata!

Devon rex

Sellele tõule, kelle välimus jätab mulje nagu oleks loom pea jaoks liiga suured kõrvad saanud,  on omane hea võime trikke õppida ja meelde jätta. Nad võivad olla väsimatud mängukaaslased, aga olles sunnitud mõnda aega üksinda kodus olema, saavad nad ka iseendale meelelahutuse pakkumisega hakkama.

Maine Coon

Energilised Maine Cooni tõugu kassid suudavad lastega pere elutempoga kenasti järge pidada. Nad on kiinduvad ja sõbralikud ega pane pahaks, kui lapsed nad vahel harva nukuvoodisse magama panevad.

Ragamuffin

Selle tõu esindaja on suur sülekass, kes valab oma perre kuuluvad inimesed armastuse ja kiindumusega üle. Need kassid järgnevad kõikjale ning neid saab rihma otsas jalutama õpetada. Samuti kannatavad nad välja ka reisimist ehk reisimine põhjustab neile vähem stressi kui mõnedele teistele tõugudele.

Ragdoll

Ragdollid on lahke loomuga kassid, kes harva näitavad mängides küüsi. Ta võib meelsasti olla mängunukkudele korraldatava teepeo külaline.

Siiam

Need kahevärvilised iludused kipuvad olema väga sotsiaalsed ja jutukad. Samamoodi nagu lapsedki, kipuvad nad mängides aeg-ajalt üleannetud olema ja selle tõttu pahandustesse sattuma.

Loe veel: Uuring tegi kindlaks, mida kassid inimestest tegelikult arvavad

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles