Eesti otsib kadunud koeri

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadunud koerad.
Kadunud koerad. Foto: Erakogu

Üle Eesti on käimas otsing, et leida kaht Maardu külast plehku pannud koera. Loomi otsitakse aktiivselt ka Lääne-Virumaal, sest on võimalik, et neid on märgatud Sõmeru kandis.

Koerte perenaine Sveta Grün rääkis, et koerad jooksid ära juba 5. mail ning võivad praeguseks olla väga näljased ja väsinud.

“Tulime koertega just pikemalt jalutuskäigult ning hakkasin aiatöid tegema. Keerasin viieks minutiks neile selja ja nad olid selle ajaga end traataia alt läbi kaevanud,” rääkis Grün.

Naine pakkus, et ilmselt jäi mingi lõhn koeri erutama ning nad otsustasid asja uurima minna. “Läksid kevadet tervitama,” lausus ta nukralt ning lisas, et ju märkasid koerad kitse või jänest, kaotasid taju ega osanud enam koju naasta.

Sveta Grün ütles, et koeri otsitakse kogu Eestis. “Aga kuna Sõmeru kandis on kaks inimest kahte koera märganud, on võimalus, et tegu võib olla meie koertega,” rääkis naine. Mingit kindlust tal siiski pole, sest pilti keegi neist koertest teinud ei ole.

Kuigi loomad näevad välja nagu haskid, laikad või malamuudid, pole siiski tegemist tõukoertega. Kaks emast koera on väikesed, nende kõrgus on mõnikümmend sentimeetrit ja nad kaaluvad kuus-seitse kilo, samal ajal kui laikad või malamuudid kaaluvad mitukümmend kilo. “Sellised allapõlvekoerad,” kirjeldas Grün.

“Virumaa inimesed, palun hoidke silmad lahti, sest kusagil nad liiguvad,” palus hulkuma läinud koerte omanik. “Aga ühtegi kindlat fakti selle kohta, kus nad võiksid olla, meil ei ole,” lisas ta.

Naine nentis, et nende kodust on Sõmerule 86 kilomeetrit ning enam kui nädala jooksul võisid koerad ka omal jalal vabalt nii kaugele jõuda.

Kui keegi koeri märkab, oleks hea neist pilt teha. Inimesed tahavad küll aidata ja teatavad koertest, kuid päris palju on ka infomüra. Perenaisele saab helistada telefonil 5568 4829 ja koerte leidjale on välja käidud 1000 euro suurune vaevatasu.

Viimane info Facebookis aga räägib, et taolisi koeri olla märgatud hoopis Harjumaal Laitses, nend ekodule märksa lähemal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles