Video: kepsakas kits «minestab» iga kord, kui kiigele hüppab

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: /Caters News Agency/Scanpix

Vaatamata sellele, et kitsele nimega Ricky kiikumine väga meeldib, et saa ta selle tegevusega end lõbustada, sest iga kord kiigele hüpates ta lihtsalt kangestub ja kukub alla.

Põhjus, miks kiikumine Ricky alati «minestama» paneb, on geneetilises haiguses, mis kutsub esile lihaste kangestumise, kui loom millegi pärast erutub või põnevile läheb.

USAs Ohios elav David Taneyhill peab farmi, kus lisaks Rickyle elavad teisedki kitsed, kuid Ricky on oma iseäraliku haiguse tõttu kõige erilisem. Videos kepsutab Ricky koos oma sõbra Lucyga, aga lõbu jätkub kuni hetkeni, mil Ricky kiigelt maha kukub.

Peale hetkelist toibumist võtab aga Ricky jalad uuesti alla nagu midagi poleks juhtunud. «Ta ei otseselt ei minesta, sest ei kaota teadvust. Aja jooksul peaks probleem leevenduma, sest ta õpib rohkem tasakaalu hoidma,» selgitas Taneyhill.

Vaata veel lustakaid kaadreid: Koogilõhna peale kohale tulnud karu üritas tuppa pääseda

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles