Märgid sellest, et sul tuleks vōtta veel teinegi koer

lemmik.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koer. Pilt on illustratiivne.
Koer. Pilt on illustratiivne. Foto: www.pexels.com

Koerad on väga erinevad – mõni armastab rohkem omaette olla, teine on pigem karjaloom ning ihkab enda kõrvale teist looma. 

Kaheksa märki sellest, et sa peaksid kaaluma veel teise koera võtmist, vahendab I Heart Dogs. 

1. Koer naudib pargis käimist

Kui sinu koer otsib jalutuskäikudel alati teiste neljajalgsete seltsi, meeldiks talle suure tõenäosusega, kui tal oleks ka kodus üks mängukaaslane. 

Siiski on ka koeri, kellele meeldib aeg-ajalt küll teistega seltsida, kuid kes kodus eelistaksid pigem rahus olla.

2. Talle meeldib jagada

Kui sinu koer valvab pingsalt talle kuuluvaid mänguasju, toitu ja maa-ala, siis ilmselt ei soovi ta enda kõrvale ka teist koera. Kui tal aga jagamise vastu midagi ei ole, meeldiks talle suure tõenäosusega, kui keegi saaks osa ka tema pesast.

3. Koeral on kodus igav

Kui märkad, et koer on kodus lösutamise pärast kosunud, aitaks teine koer teda kindlasti aktiivsemaks muuta. Kui endal aega koeraga tegeleda ei ole, paneks sõbraga mängimine teda kindlasti rohkem liikuma.

4. Naudib külalisi

Kui su koer on elevil teiste neljajalgsete sõprade külaskäigul, oleks ta ilmselt ka õnnelik, kui üks neist jääks igavesti tema juurde.

5. Koer tahab kogu aeg mängida

Mõni koer on üliaktiivne ning nendega ei jõua lihtsalt järge pidada. Kui sul on selline koer, naudiks ta kindlasti veel ühe looma seltsi. Ole lihtsalt kindel, et ka teisele koerale meeldiks mängida, vastasel juhul tüdineb ta uuest sõbrast ära.

6. Vajab enesekindlust

See võib küll kõlada veidrana, kuid häbelikud koerad võivad teistest kaaslastest kõvasti kasu saada. Kui tema kõrval on koer, kes on rahulik ja enesekindel, muutub ka häbelik koer ajapikku julgemaks.

7. Kaotas sõbra

Leinates unustame kahjuks tihti ära teise koera tunded. Kui sinu koer on äsja kaotanud toakaaslase, võib ta tunda end väga üksiku ja masendusse langenuna. Uue sõbra koju toomine aitab nii koeral kui ka endal haavu parandada.

8. Tal olid varem sõbrad

Tihti veedavad koerad varjupaikades või kennelites aega paarides või gruppides. Kui ka sinu koer on harjunud aega kaaslastega veetma, võib ta sõpradest puudust tunda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles