7 kassidele mõeldud nutirakendust tänase kassikallistamise päeva tähistamiseks

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

Täna, 3. mail tähistatakse üle maailma rahvusvahelist kassikallistamise päeva, mis julgustab inimesi oma neljajalgsetele sõpradele hoolivust ja armastust välja näitama.

Selleks, et sinu kassist sõber tänasel päeval armastusest puudust ei tunneks, soovitab Samsungi mobiilidivisjoni juht Antti Aasma lõbusaid ja kasulikke kassidele ja ka kassiarmastajatele mõeldud nutirakendusi, mida telefoni laadida.

11Pets: Pet Care

Tegemist on igale lemmikloomaomanikule mõeldud rakendusega, kust leiad kõik vajaliku selleks, et oma karvase sõbra eest hoolt kanda. Alates lemmiku terviseandmete sisestamisest ja meditsiinilisest infost kuni vajalike järelkontrollide, vaktsineerimiste ja hügieeniprotseduuride meeldetuletuste lisamiseni.

Samuti saab jälgida olemasoleva toidu kogust, hoida silma peal kaalul ja kehatemperatuuril. Võimalike vaevuste korral saab esmaseid sümptomeid kirjelduse ja fotode järgi ka tuvastada. 

Cat Fishing ja Cat Alone 2

Kõik kassiomanikud on olnud tunnistajaks naljakale olukorrale, kui kiisud seinale tekkinud valguspunkte ja -vihkusid kahe käpaga kinni püüda üritavad. Nutiajastul saab selliseid mänge telefonis või tahvelarvutis mängida. 

Cat Fishing mängus ujub värviline kala ekraanil ringi ning kiisu peab oma karvaste käpakestega selle kinni püüdma. Mida rohkem kalu kinni püütakse, seda põnevamaks mäng läheb – viimasel ehk kolmandal tasemel ujub ekraanil ringi kolm värvilist kala ning ülesandeks on nad kõik kätte saada.

Sarnased mängud on ka Cat Alone rakenduse versioonides, kus saab taga ajada igasuguseid objekte: valgustäppe, lepatriinusid, pisikesi putukaid, liblikaid või ka inimese sõrme. Kuna kaslaste maitse on erinev, vali enda kassile sobivaim mäng. 

Relax My Cat

Muusika ühendab nii käed kui ka käpad! Erinevaid helisid sisaldav rakendus, mis aitab inimestel kaslastega paremini suhelda ning stimuleerida kiisude meeleolu. Sisaldades muusikat ja helisid, aitab rakendus kassidel paremini magama jääda, ärgata, mängida või lõõgastuda. Eraldi heli on loodud ka tiinetele emakassidele, et nende õnnistatud olekut veel enam stimuleerida. Muusika põhineb traditsioonilistel instrumentidel ja kasutatud on ka inimhääli. Rakenduse loojate sõnul on Relax my cat aidanud parandada meeleolu enam kui kaheksal miljonil kassil üle maailma.

Cat Sounds

See rakendus aitab sul oma neljajalgse sõbraga suhelda ja teineteisest paremini aru saada. Mäng sisaldab 80 kassidele omast häälitsust, mis väljendavad nii kurbust, rõõmu kui ka viha.

Kassidele, kes on helide suhtes väga tähelepanelikud, võib see rakendus mõjuda esialgu harjumatult. Jälgi tähelepanelikult, kuidas su kass helidele reageerib ning proovi leida tema meeleolule vastav hääl. Tunnike iga päev kassi keeles rääkimist muudab sinu ja sinu kassi vahelise suhte kindlasti palju tugevamaks. 

Talking TOM 

Tõeline legend juba aastaid – rääkiva kassi TOMi rakenduse versioonid sobivad kasutamiseks nii sulle kui ka sinu kiisule. TOM on nagu virtuaalne koduloom, kellele sa saad anda oma nime, teda toita, potitada ja temaga mängida. Samuti oskab ta suhelda – ütle mõni sõna ning ta kordab seda järele. Proovi rakendust, kui istud näiteks koos oma kiisuga teleka ees. Kindlasti pakub TOM rõõmu igale pereliikmele, sh ka sinu neljajalgsele lemmikule. 

Bored Panda

Kui oled mingil põhjusel oma kiisust tänasel päeval eemal ning sul pole võimalik teda näha ega kallistada, laadi oma telefoni alla Bored Panda rakendus, kust leiab lugematul hulgal igasugust ajaveetmislusti, sh loomulikult ilusate ja kummaliste kiisude videoid ja pilte. Näiteks sel lingil saad imetleda rohkem kui kümne maailma kõige ilusamaks kiisuks tituleeritud kassi pilte: http://bit.ly/2dlAZ0d. Nurr!

Tegelikult tuleks oma lemmikut hellitada mitte ainult täna, vaid iga päev. Juhuks, kui see aga kipub meelest minema, on lisaks tänasele veel üks kassikallistamise päev ning seda tähistagem oma neljajalgse sõbraga 4. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles