Viis nutikat nippi kärbestest vabanemiseks

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Varsti on käes kärbeste hooaeg, kuid enne kärbsepaberite varumist tasub läbi lugeda mõni lihtne nõuanne.

Kärbsed armastavad ronida väljaheidetel ning riknenud toidul. Sealt saadud baktereid kannavad nad aga oma kehaga edasi. Homesteading.com jagab lihtsaid koduseid nippe tüütutest sumisejatest ja bakterite levitajatest vabanemiseks.

1. Nelk ja õun

Võta üks suur õun ning maitseainetopsist mõni nelgipung. Vajuta nelgipungad õuna sisse, nii et puuvili hakkab siili meenutama. Õun koos selle aromaatse maitseainega toimib kui looduslik kärbsepeletaja.

2. Kodune pihusti

Võta pihustipudel ning tilguta põhja veidi nõudepesuvahendit. Seejärel täida pudel veega. Pihusta lahust õrnalt näiteks kardinatele, ustele ja teistesse kohtadesse.

3. Istuta maitsetaimi

Istuta maja ning puhke- või grillinurga lähedusse aromaatseid maitseteimi. Näiteks basiilik eraldab lõhna, mida kärbsed vihkavad. Ka lavendel aitab neid tüütuid tiivulisi efektiivselt eemal hoida. 

4. Puuviljakauss kärbestele

Pane puuviljakoored kaussi ning kata nõu toidukilega. Seejärel torka kilesse hambatikuga väikesed augud. Pisikesed äädikakärbsed ronivad aukudest sisse puuviljajäänustega maiustama, aga sama lihtsalt nad sealt välja ei pääse.

5. Veinipudel

Jäta veinipudeli põhja veinitilk. Küll kärbsed seda mekkima tulevad. Kui nad on juba pudelisse sattunud, siis ise nad sealt välja ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles