Viis koerte kuulekusülesannet, mille õpetamisega saavad hakkama isegi lapsed

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: 092073027745/Caters News Agency

Mõni koerte kuulekusülesanne on nii lihtne, et selle õpetamine pere lemmikloomale on jõukohane isegi lapsele.

Dogster toob välja mõne kergema kuulekusharjutuse, mida on lihtne ja lõbus lemmikule õpetada.

1. Nimele reageerimine

Iga kord, kui koera tervitad, vaata talle otsa ja ütle tema nimi. Tee seda korduvalt. Iga kord, kui koera nime nimetad, anna talle maiust.

2. Istu

Las laps võtab maiuse oma kätte ja hoiab seda koera nina kohal. Teise käe võib asetada koera kehale. Palu lapsel tõsta kätt koos maiusega aeglaselt ülespoole ning samal ajal aita teise käega koer istuvasse asendisse suruda. Seejuures kasuta sõna «istu». Kui koer istub, tuleks teda kindlasti kiita ja maiust anda. Korda ülesannet umbes viis korda ja siis mõne aja pärast uuesti.

3. Paigal

Lase koeral kõigepealt istuda ja seejärel ütle «paigal». Nüüd kõnni mõni samm tahapoole. Kui koer istub mõne sekundid rahulikult, siis kiida teda ja anna talle maius. Tasapisi pikenda istumise aega mõnest sekundist kuni 30 sekundini. Samal ajal kui koer istub, eemaldu vaikselt. Proovi saada koera paigal püsima mõnest minutist kuni viie minutini. Tuleb meeles pidada, et uute ülesannete omandamine nõuab aega, kordamist ja kannatust.

Loe veel: Neid nippe kasutades saavutad koera õpetamisel paremaid tulemusi

4. Tule!

Kõnni mõni samm koerast eemale ja siis kutsu teda nimepidi. Seejuures ole võimalikult energiline ning kui koer juurde astub, kiida teda.

Peale seda, kui oled esimest harjutust mõne korra teinud, anna koerale maiust iga kord, kui ta sinu juurde tuleb. Veendu, et koer saab alati kiita. Koerad armastavad küll maiust, aga positiivset tähelepanu veelgi enam.

5. Leia!

Las laps peidab maiuse ära, et koer saaks selle üles leida. Koertel on väga hea haistmisvõime. Alustada võib niimoodi, et esimestel kordadel võib maiuse ära peita koera nähes, järgmistel kordadel võib koerale maiuse leidmise huvitavamaks teha ning peita selle kohta, kust seda on raskem leida.

Loe veel: Olulised vead, mida omanikud koera treenimisel teevad

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles