Haruldane koeratõug Eestis: lokkis kasukaga koer, kes karvu ei aja

Eva-Lotta Kivi
, kodu.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karoliina Kansi koertega
Karoliina Kansi koertega Foto: Eva-Lotta Kivi

Kui sa ihkad endale koera, kes oleks sõbralik ega ajaks kodu hirmsal moel karvu täis, tasub sul mõelda Romagna veekoera võtmisele. 

Romagna veekoeri ehk Lagotto Romagnolosid on Eestis hetkel kakskümmend. Eestis kasvatab neid omapärase välimusega koeri Karoliina Kansi, kes tõi Eestisse esimese Romagna veekoera 2008. aastal. 

Kansi sõnul läks ta umbes kümme aastat tagasi välismaal asuvasse kennelisse suveks tööle ja nägi seal Romagna veekoeri. Kuna koerte sõbralik ja sõnakuulelik iseloom talle väga meeldis, otsustas ta endaga ühe sellise koera koju kaasa võtta.

Kansi on Eestis ainuke Romagna veekoerte kasvataja. Naise loodud kennelis Karolegotto on sündinud kolm pesakonda. Endal on tal kodus neli karvakera. 

Kansi sõnul sobivad Romagna veekoerad ideaalselt lastega peredele, sest tegu on väga sõbralike koertega. Lisaks sellele on koerad lepliku loomuga ning sobivad koos elama nii teiste koerte kui ka kassidega. 

Suurima plussina Romagna veekorte puhul toob koerakasvataja välja selle, et nad ei aja absoluutselt karvu. Selleks, et karv ei vildistuks, tuleb seda küll aeg-ajalt pügada, kuid olukorda, kus diivan või riided oleks koerakarvu täis, Romagna veekortega ei teki. 

Romagna veekoerad
Romagna veekoerad Foto: Eva-Lotta Kivi
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles