Loomasõbrad marssisid karusloomafarmide keelustamise toetuseks

lemmik.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeva õhtupoolikul korraldasid MTÜ loomade eestkoste organisatsioon Loomus ja liikumine Loomade Nimel Tallinna vanalinnas rahvusvahelise rongkäigu, et toetada karusloomafarmide keelustamist Eestis. Keelustamiseelnõu toetuseks toimusid piketid ka Eesti saatkondade ees Leedus, Soomes, Rootsis, Taanis ja Poolas.

Loomade eestkoste organisatsiooni Loomus hinnangul osales neljapäeva pärastlõunal Tallinna vanalinnas peetud karusloomafarmide keelustamist toetaval rongkäigul üle 300 inimese.

Rongkäigust võttis osa ka Soome populaarne trummirühm «Rhythms of Resistance».

«Soome on suur karusnahatootja ja aastate jooksul on selgeks saanud, et pole olemas sellist asja nagu eetiline karusloomakasvatus. Loomad kannatavad pidevalt. Kuna lõviosa Eesti karusnahatööstusest kuulub soomlastele, jagab Soome vastutust loomade kannatuste üle Eestis,» ütles Soome loomakaitseorganisatsiooni Animalia kampaaniate koordinaator Veikka Lahtinen.

Loomuse juhataja Kadri Taperson rõhutab, et karusloomakasvandustes ei ole võimalik tagada ei loomade heaolu ega pidamise nõudeid. «Sellistes riikides, näiteks Itaalias ja Šveitsis, kus karusloomadele on kehtestatud liigiomased heaolunõuded, on farmid uksed jäädavalt sulgenud. Heaolunõuete järgimine pole ettevõtjale rentaabel. Seega pidamisnõuete karmistamisega ei ole võimalik probleemi lahendada. Karusloomafarmide keelustamine on ainus lahendus,» selgitas Taperson.

Karusloomafarmide keelustamise toetamiseks on võimalik allkirjastada kiri riigikogu liikmetele aadressil www.eikarusloomafarmidele.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles