Loomasõbra südamlik tänuavaldus Stockholmi rünnakus hukkunud koerale pani linna kihama

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ekraanitõmmis Facebookist

Stockholm mälestab terrorirünnakus hukkunuid, kuid üks ohvritest - koerake Iggy - jäi märkamata. Südamliku loomasõbra eestvedamisel sai Iggy viimaks mälestuskoha. 

Kui loomasõber Markus Krantz terroripaika külastas, nägi ta, et ohvrite mälestuseks oli toodud küll palju lilli, ent ometi oli inimestel jäänud märkamatuks, et ohvrite seas oli ka üks koerake, kellel aga ei olnud mälestuskohta, vahendab The Dodo. 

Koerasõbrana ja viie päästetud koera omanikuna tõi Krantz terroripaigale mõned närimiskondid, kaks küünalt ja kaelarihma. Seejärel postitas ta foto Facebooki. Peagi hakkasid inimesed postitust jagama ning Krantz oli üllatunud, kui väga tema tähelepanelik žest Stockholmi inimestele korda läks.

Peagi võttis mehega ühendust Iiirmal Dublinis tegutsev kodutute koerte päästmisega tegelev organisatsioon ning teatas, et Iggy oli nende poolt päästetud koer, kes anti 2012. aastal uude kodusse Stockholmis. Organisatsiooni töötajad palusid, kas Krantz saaks veelkord terroripaika minna ja organisatsiooni poolt samuti Iggy mälestuseks väikese meene viia.

Taaskord samasse paika minnes märkas mees, et mälestuskohta, kus alguses oli olnud vaid mõned tema pandud esemed, olid inimesed toonud tohutult mänguloomi, postkaarte, konte, kaelarihmu ja -maiuseid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles