Video: nutikas koer tegi iseäralikul moel kliinikust vehkat

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
General avab suuga uksi.
General avab suuga uksi. Foto: Ekraanitõmmis Facebookist

Loomakliiniku turvakaamera filmis ööpimeduses koera, kes omal jõul uksed lahti muukis ja kliinikust plehku pistis.

Ameerika Ühendriikides Virginias asuv Staffordi linna loomakliinik sattus meedia huviorbiiti seoses ühe isepäise patsiendiga, vahendab NBC News.

Pürenee mäestikukoer nimega General jäeti ööseks kliinikusse, kuid öö hakul tekkis koeral hoopis suur põgenemisplaan. Kõigepealt avas südikas koer oma puuriukse, äratades sellega naaberpuuris oleva koera tähelepanu. Seejärel suundus ta teise ukseni, mille samuti ise lahti tegi.

Turvakaamera videol on näha kuidas General rahulikult ilma kõrvalise abita hoonest väljub ja parkimisplatsil ringi uitab.

Õnneks leiti üleannetu uitaja peagi lähedalasuvast aiast. «Ta on väike Houdini,» sõnas Generali omanik Travis Campbell, kes oli koera kliinikusse viinud. «Mis ustesse puutub, siis nende avamises on ta meister.»

Kliiniku personal selgitas, et uks ei olnud seestpoolt küll suletud, aga väljastpoolt avamiseks on vaja sisestada uksekood. Ust seestpoolt lahti lükates käivitas koer alarmi, mille lärm andiski kliiniku töötajatele teada, et keegi on majast välja pääsenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles