Selle põlvkonna esindajate hulgas on kõige rohkem loomasõpru

lemmik.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Y-põlvkonna esindajate hulgas on kõige enam loomasõpru.
Y-põlvkonna esindajate hulgas on kõige enam loomasõpru. Foto: SHAMIL ZHUMATOV/REUTERS

Ameerika Ühendriikides peetakse kodudes umbes 84,6 miljonit lemmiklooma. Loomaomanike arvu on jõudsalt kasvatanud Y-põlvkonna ehk millenniaalide pealekasv.

Y-põlvkond ehk aastatel 1982–1999 sündinud noored ületavad arvukuselt Teise maailmasõja järgse beebibuumi põlvkonna ning on kõige arvukamalt esindatud generatsioon Ameerika Ühendriikides, vahendab Pet Product News.

Tervelt 35 protsenti Y-põlvkonna esindajatest on lemmikloomaomanikud ning see arv kasvab. Beebibuumi põlvkonna hulgas on loomaomanikke vastavalt 32 protsenti.

Uuringu viis läbi Ameerika lemmikloomatoodete ühing. Ühingu presidendi ja tegevjuhi Bob Vetere sõnul on Y-põlvkonna esindajate hulgas loomasõpru kõige rohkem: «Enam kui pool Ameerika kodudes elavatest roomajatest, väikeloomadest ja soolaveekaladest kuuluvad Y-põlvkonna esindajatele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles