Eesti nutika koerakuudi loojaid tabas tagasilöök

Anna-Liisa Mets
, Kodu.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutikas koerakuut.
Nutikas koerakuut. Foto: Smart Dog House

Alles hiljuti ühisrahastuse platvormil Fundwise nutika koerakuudi jaoks toetust kogunud ettevõte teatas investoritele, et kannab neile raha tagasi, sest projektis ilmnesid tõrked. 

Kui Eesti ettevõte DM Assembly Line OÜ tuli välja projektiga hakata tootma nutikaid koerakuute Smart Dog House, kus muu hulgas sees soojendusega voodi ja konverentskõne võimalus, tekitas see üsna suurt elevust. Alles jaanuaris rääkis ettevõtte esindaja Hegert Lepik ka Postimehele, millised on tulevikuplaanid, ja need näisid üsna suurejoonelised. Ligikaudu 20 000 eurot maksev koeravilla plaaniti suunata suuremalt jaolt välisturule, peamiselt Ameerika Ühendriikidesse.

Seepärast oli nii mõnigi investor üsna üllatunud, kui neile laekus Fundwise'is Lepikult kiri, millest teatati, et tootmises ilmusid tõrked, kampaania ajal valitsenud olukord on seetõttu muutunud ja investoritele kantakse raha tagasi. Otsus olevat tehtud väikeinvestorite huvide kaitsmist silmas pidades. 

Postimehele antud kommentaaris ütleb Lepik siiski, et tootmist kindlasti peatatud ei ole. «Viimased kaks nädalat on tootmine käinud isegi laupäeviti ja pühapäeviti. 6.–9. aprillil oleme oma toodetega Rootsis messil. Mitu uut mudelit on arenduses. Meil on tootmises mahajäämus ja sellega seoses sai peatatud Fundwise'i emissioon,» räägib ta ja lisab, et tootmine on väga keeruline ja spetsiifiline. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles