Vigastatud paimaias kassipoiss vajab heade inimeste abi

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MTÜ Kassiabi/Facebook

Igal aastal hüljatakse suvilapiirkondades väga palju kasse. Kui kassidel veab, siis neid märgatakse ja püütakse neile abi pakkuda. Kui aga keegi hüljatud kassile tähelepanu ei pööra, ei pruugi kass üksinda väga kaua vastu pidada.

Kassipoiss Bamse lugu sai alguse Pärnu kandist, kus üks hea inimene pakkus oma suvila juures ringi luusivatele hüljatud kassidele süüa. Sõbralik kassipoiss ühel päeval aga enam süüa vastu ei võtnud. Toitja hakkas teda lähemalt vaatama ja nägi pea küljes koledaks kiskunud haava ja mädapaiset. Kass nägi väga vilets välja ja nii hakkas toitja talle abi otsima. 

Viimaks maandus kass tänu MTÜ Kassiabile Tallinna loomakliinikusse, kus selgus, et kiisu jõudis loomaarsti juurde üsna viimasel hetkel ja oli juba väga nõrgaks jäänud. Olnuks ta veel paar päeva õues... 

Vanast traumast on kiisul kokkukasvanud lihaserebend ja paraku ka peritoniit. Maks on samuti viletsas seisus ja välja hakkas lööma herpesviirus, millele kohe alguses jaole saadi. Tema hädad on õnneks ravitavad ja on lootust, et ta toibub kõigest täielikult. 

Nüüd on kassipoiss hoiukodus, kus ta sai nimeks Bamse kuulsa Rootsi multifilmitegelase järgi, kes on maailma kõige tugevam karu. Nimi sobib kassipoisile hästi tema vapruse tõttu ja suureks ning tugevaks ta ju peabki saama. 

Hetkel näeb ta välja selline, et vabatahtlikud ei julge kiisule haiget tegemise kartuses paigi teha. Bamse jaoks on aga hellus peahaavadest olulisem ja nii ta muudkui puksib peakesega vastu kätt ja nurrub.

Kassiabi palub heade inimeste abi, et Bamse terveks ravida! Täpsema info leiab Kassiabi Facebookist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles