Hispaanlannat süüdistatakse püütonile kassipoegade ja kutsikate söötmises

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hispaania ametivõimud on asunud uurima omapärast juhtumit: nimelt postitas üks hispaanlanna sotsiaalmeediasse pildi, millel tema püüton kägistab kutsikat. 

Granada linna lähistel asuvast naisest teavitati Hispaania loomakaitseüksust Sepronat pärast seda, kui naine postitas sotsiaalmeediasse õõva tekitava foto, millel kuningpüüton kägistab surnuks kutsikat, kirjutab Local.

Kohaliku loomade varjupaiga töötaja otsustas asja lähemalt uurida. Õnneks polnud see kuigi keeruline, kuna püütoniomanik avaldas hiljuti ajalehes kuulutuse, et tal on üks madu müügiks. Varjupaiga töötaja ilmutas selle kuulutuse vastu huvi ja muu seas küsis naiselt ka seda, mida ta madudele söögiks pakub. Naine tunnistas, et ta söödab madudele elusaid kassipoegi, kutsikaid ja vahel ka linde.

Kuningpüüton on kõige väiksem püütonite sugukonda kuuluv madu, kes elab üldiselt Aafrikas Sahara kõrbes. Kuningpüüton ei ole mürgine ja saakloomad kägistab ta enne nahka pistmist ära. 

Kuningpüüton on populaarne lemmikloom, kuna ta ei võta palju ruumi ja võib vangistuses elada kuni 47-aastaseks. 

Seprona kinnitas, et maoomanikule esitatakse süüdistus loomapiinamises. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles