Kolm nõuannet, kuidas kassi eluviisi aktiivsemaks muuta

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Koeraga on lihtne – käi temaga regulaarselt jalutamas ja koer on heas vormis. Mida aga teha kassiga, kes veedab päevi peamiselt toas, kus ta liigub tõenäoliselt liiga vähe? 

Et tervis oleks korras ja eluiga võimalikult pikk, tuleks kassidel – just nagu inimestelgi –  trenni teha. Õnneks on hulk võimalusi, kuidas omanikud saavad kindlustada, et kass oleks rõõmus, terve ja aktiivne, kirjutab iHeartCats.

Järgnevalt on välja toodud kolm võimalust, kuidas toakassi eluviisi aktiivsemaks muuta.

1. Minge koos jalutama

Kui elad rahulikus piirkonnas, kus on pigem vähe liiklust ja igas aias ei haugu kuri koer, siis pane kass rihma otsa ning mine temaga jalutama. Esialgu on see kassi jaoks kindlasti võõras tegevus ja ta ei tunne end rihmaga mugavalt, aga ajapikku ta harjub ning hakkab seda isegi nautima. Kassidele meeldib väljas käia, kuna seal on palju uusi lõhnu ja kohti, mida avastada. Kui kass ei taha rihmaga harjuda, proovi teda maiustuste abil veidi meelitada. 

2. Mängi temaga rohkem

Sa võid kassile osta terve hunniku mänguasju, aga vahel võiksid ka ise temaga mängida. Mängimine on hea moodus teievahelise sideme tugevdamiseks ja see pakub kassile nii vaimset kui ka füüsilist aktiivsust. Võta kassi lemmiklelu ja viska seda mööda tuba, et kass saaks sellele järele joosta ning seda närida.

3. Suhtu asjasse loominguliselt

Toakassil võiks kodus olla kraapimispuu, ent kui sulle need valikud ei meeldi, mida loomapoed pakuvad, siis meisterda kassile ise ronimisalus, kus ta saaks küüsi teritada. Lisaks kraapimispuudele on olemas riiuleid ja torusid, mida saab koju seintele paigaldada, et toakassil oleks rohkem võimalust ronida ning liikuda. Kassid armastavad ronimist ja kõrgeid kohti, seega loo kiisule selline koht, kus ta saaks kõrguses mõnuleda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles