TOP 10: nädala parimad loomafotod

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks papagoi otsustas suure sisalikuga tüli norida, kuid pole teada, kuidas see vastasseis lõppes.
Üks papagoi otsustas suure sisalikuga tüli norida, kuid pole teada, kuidas see vastasseis lõppes. Foto: Nitin Dua/Mercury Press/Caters News Agency/Scanpix

Lõppev nädal tõi mitu kurvastavat loomauudist. Näiteks selle, et ühes Prantsusmaa loomaaias tapsid salakütid ninasarviku, või selle, et Saksamaa loomaaias suri ootamatult kõigest neljakuune jääkarupoeg. Otsisime välja silmatorkavamad loomafotod, et lõppev nädal kokku võtta.

1. Venemaal Peterburis tehtud pilt, kus naine mängib koeraga. Lumel oleva varju järgi on aru saada, et koer on parajasti õhku hüpanud.

Dmitri Lovetsky/AP/Scanpix
Dmitri Lovetsky/AP/Scanpix Foto: Dmitri Lovetsky/AP

2. Saksamaal Hamburgi loomaaias tehtud foto, kus külastajad uudistavad parajasti morska ja tema jälgib ka neid, kuigi mitte eriti lahke näoga.

Axel Heimken/AFP/Scanpix
Axel Heimken/AFP/Scanpix Foto: Axel Heimken/AFP

3. Kaks tuvi istuvad Frankfurdis Eiserner Stegi jalakäijate sillal ja varjuvad turisti eest, kes parajasti sillalt pilte teeb.

FRANK RUMPENHORST/AFP/SCANPIX
FRANK RUMPENHORST/AFP/SCANPIX Foto: FRANK RUMPENHORST/AFP

4. Horvaatias asuvas Westgate'i kaubanduskeskuses toimus rahvusvaheline kassinäitus, millest võtsid osa nii mõnedki kodukassid.

Xinhua/Xinhua/Sipa USA/Scanpix
Xinhua/Xinhua/Sipa USA/Scanpix Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA

5. Tais eemaldati operatsiooni käigus merikilpkonna maost 915 münti, mis kaalusid kokku umbes viis kilogrammi. Tais on kombeks merikilpkonnade basseinidesse münte visata, kuna usutakse, et see pikendab inimeste eluiga ja toob õnne. Nüüd taastub merikilpkonn, kes sai hüüdnimeks Bank, paar nädalat loomade haiglas.

Reuters/Scanpix
Reuters/Scanpix Foto: Reuters / Scanpix

6. Alaskal toimus kelgukoerte võiduajamine ja koertel tuli hakkama saada üpris talvistes tingimustes.

Matt Buxton/AP/Scanpix
Matt Buxton/AP/Scanpix Foto: Matt Buxton/AP

7. Suurbritannias toimus suur koertenäitus Crufts, mida nimetatakse lausa maailma suurimaks koertenäituseks. Sellest võtab osa umbes 22 000 koera ja kõigi sooviks on võita näituse parima koera tiitel.

XPOSURE/SCANPIX
XPOSURE/SCANPIX Foto: Xposure/ScanPix

8. Emane jääkaru Milana ujub Hannoveri loomaaia basseinis. 

Holger Hollemann/AP/Scanpix
Holger Hollemann/AP/Scanpix Foto: Holger Hollemann/AP

9. Kaks kassi jälgivad Kuveidis väikest hiirekest. Pole teada, kuidas olukord lahenes.

Yasser Al-Zayyat/AFP/Scanpix
Yasser Al-Zayyat/AFP/Scanpix Foto: YASSER AL-ZAYYAT/AFP

10. Sel nädalal jahmatas loomasõpru uudis sellest, kuidas salakütid murdsid ühte Pariisi lähistel asuvasse loomaaeda sisse, tapsid nelja-aastase ninasarviku ja eemaldasid tema sarve. See on tõenäoliselt esimene kord, kui Euroopas on rünnatud ja tapetud vangistuses elav ninasarvik. 

Christian Hartmann/Reuters/Scanpix
Christian Hartmann/Reuters/Scanpix Foto: CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles