Internetis levib veider video kalkunitest, kes käivad ringis ümber surnud kassi

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

USAs Massachusettsi osariigis elav mees hakkas parajasti tööle minema, kui märkas veidrat vaatepilti: parv metsikuid kalkuneid kõndis ringis ümber autoteel vedeleva kassilaiba. Eksperdid selgitavad, miks võisid linnud nii käituda.

Jonathan Davis, veidra video autor, ütles, et tal on kodus palju loomi ja talle meeldib loodus, aga midagi sellist pole ta varem näinud. Video on tehtud 2. märtsil, kirjutab National Geographic.

Davis jagas seda videot Twitteris, kus see hakkas kiirelt levima. Davis ja paljud teised, kes videot nägid, täheldasid, et see meenutab justkui mingit rituaali. Bioloog Tom Hughes ütles, et midagi paganlikku selles siiski pole, vaid ilmselt teevad kalkunid nii hirmu ja uudishimu tõttu.

«Mulle tundub, et neid huvitab see, mida surev või surnud kass teeb,» sõnas Hughes. «Ilmselt tahtsid nad asja lähemalt uurida liiga lähedale minemata.» Tulemuseks on see, et terve kari kalkuneid, peamiselt emased, kõnnivad ümber kassi ja jõllitavad potentsiaalse kiskja laipa, kuid keegi ei julge väga lähedale astuda.

Ringis käivad nad ilmselt seetõttu, et kalkunid järgivad üldiselt parve käitumist. Mississippi ülikooli bioloog Richard Buchholz selgitas, et kalkunitel on kombeks üksteise saba taga ajada, kuna sel viisil saavad nad kindlad olla, et parv püsib koos.

Vaata omapärast videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles